Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Over mezelf / About me Publicaties / Publications NIEUWS / NEWS Nieuwe pagina 35 Stadhouders Otto v. Habsburg Princely Wedding Monaco RECENSIES / REVIEWS  Deneckere, Leopold I Speet, Het Oranje Boek Hirsch Ballin, De Koning  Spangenberg, Ludwig II Hamer, Sophie Verloop, Jaar aan het hof Woelderink, Thesaurie Aggelen, Kon. Bronbeek Murr, Ludwig I Heuven, Dear old Bones Duggan, Sophia  Hellinga, Geschiedenis Oranje Coppens, Sophie in Weimar Hermans, Wie ben ik De Oranjes Portraits Margrethe II EXPOSITIES/EXHIBITIONS Chapeaux gala-glasberline Winterpaleis FOTO'S / PHOTOS ONLINE MAGAZINE Contact 

Verloop, Jaar aan het hof

Een jaar aan het hofVertaald en ingeleid doorPeter VerloopUitgeverij WaandersZwolleISBN 978-90-400-8652-6144 pages, 50 illustrations hardcover2009 / EURO 17,95.

*** P. Verloop (ed.) - Een jaar aan het hof

Het dagboek van Eliza Pieter Matthes 1842-1843. Een ooggetuige aan het hof van Koning Willem II.Vertaald en ingeleid door mr. Peter Verloop.Gedurende zijn periode als ordonnansofficier van Koning Willem II hield eerste luitenant E.P. Matthes een dagboek bij over het leven aan het hof. Dit oorspronkelijk Franstalige dagboek, dat niet voor publicatie bedoeld was, is 165 jaar na dato vertaald en geannoteerd door Matthes' nazaat Peter Verloop. Hoewel het slechts een periode van een jaar bestrijkt, biedt dit egodocument een interessante weergave van het leven aan het Haagse hof.Afgezien van enkele kleine ongerechtigheden, is Een jaar aan het hof een zeer verzorgde, goed geïllustreerde uitgave in samenwerking met het Koninklijk Huisarchief (KHA). De directeur van het KHA, drs. Ph. Maarschalkerweerd voorzag het boek van een helder nawoord.

Hier klikken om de tekst te bewerken

Added 07-03-2011


http://www.silberburg.de/index.htm 

Royal history

Books and news about Europe' s Royal FamiliesBoeken en berichten over Europese vorstenhuizen

Arnout van Cruyningen

Hier klikken om de tekst te bewerken

© 2017 Drs. A.J.P.H. van CruyningenHier klikken om de tekst te bewerken