Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Over mezelf / About me Publicaties / Publications NIEUWS / NEWS Nieuwe pagina 35 Stadhouders Otto v. Habsburg Princely Wedding Monaco RECENSIES / REVIEWS  Deneckere, Leopold I Speet, Het Oranje Boek Hirsch Ballin, De Koning  Spangenberg, Ludwig II Hamer, Sophie Verloop, Jaar aan het hof Woelderink, Thesaurie Aggelen, Kon. Bronbeek Murr, Ludwig I Heuven, Dear old Bones Duggan, Sophia  Hellinga, Geschiedenis Oranje Coppens, Sophie in Weimar Hermans, Wie ben ik De Oranjes Portraits Margrethe II EXPOSITIES/EXHIBITIONS Chapeaux gala-glasberline Winterpaleis FOTO'S / PHOTOS ONLINE MAGAZINE Contact 

Aggelen, Kon. Bronbeek

Laurens van Aggelen150 jaar Koninklijk BronbeekWhite Elephant Publishing, ArnhemISBN 978-90-79763-05-4112 pages, illustrations hardcover2013 / EURO 15,00.

*** L. van Aggelen - 150 jaar Kon. Bronbeek

'150 jaar Koninklijk Bronbeek' is een met veel sympathie voor bewoners en beschermers geschreven kroniek van de betrokkenheid van het Koninklijk Huis bij wat nu het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek heet.De auteur, journalist Laurens van Aggelen, die een groot aantal publicaties over militaire onderwerpen op zijn naam heeft staan, laat aan de hand van bezoeken, schenkingen en steunbetuigingen van de Oranjes zien dat de band tussen het vorstenhuis en Bronbeek sinds de stichting door Koning Willem III altijd hecht is gebleven. Het is een verzorgde, keurig gebonden en fleurig geillustreerde uitgave geworden. Wel is het jammer dat de auteur in een enkel geval moet volstaan met de eenvoudige vermelding van de datum van een bezoek en de naam van de koninklijke bezoeker. Zo zou het aardig zijn geweest iets meer te vernemen over de visite van Prinses Marianne in 1882, in gezelschap van naar ik aanneem haar zoon, Prins Albrecht van Pruisen, en niet zoals abusievelijk vermeld van haar voormalige echtgenoot, van wie zij sinds 1849 gescheiden was en die bovendien al in 1872 was overleden.

Hier klikken om de tekst te bewerken

Added 08-03-2013

Het boek is rechtstreeks te bestellen bij de uitgever, zonder verzendkosten:White Elephant Publishing


http://www.silberburg.de/index.htm 

Royal history

Books and news about Europe' s Royal FamiliesBoeken en berichten over Europese vorstenhuizen

Arnout van Cruyningen

Hier klikken om de tekst te bewerken

© 2017 Drs. A.J.P.H. van CruyningenHier klikken om de tekst te bewerken